Feminismen har övertrumfat liberalismen

Media har sin egen politiska agenda. Frågar man en journalist om Fi får man närmast ett entydigt svar: vi är alla feminister. Men feminism står i motsättning till liberalism där det inte är kön, hudfärg och etnicitet som står i centrum, utan individen.

Även om alla dessa preferenser är okränkbara kan man inte ersätta individualism med kollektivism. Det vore att dela upp människor utifrån olika egenskaper, förmågor och personliga förutsättningar endast utifrån mänskliga egenskaper.

Det finns ett ord för en sådan uppdelning av människor: apartheid. Att överhuvudtaget dela upp mänskligheten utifrån vissa mänskliga egenskaper är ett rasistiskt tänkande. Men det tycks inte bekymra Fi som ihärdigt framför sin tes om det patriarkala samhället där män av naturen undertrycker kvinnor i alla sammanhang.

Men om nu Fi står för jämställdhet med sin feministiska agenda varför accepterar man då inte det andra könet i form av maskulinitet? Där liberalismen står för allas likaberättigande står Fi följaktligen för kvinnors överhöghet framför män.

Uppdelningen av olika rättigheter och friheter har snarare en ideologisk utgångspunkt än en manlig biologisk sådan när det handlar om kvinnors frigörelse och mänskliga fri- och rättigheter. Det handlar nästan uteslutande om religiösa och ideologiska förtecken med betoning på det förstnämnda.

Det handlar om en värdegrund som vi i Sverige i synnerhet, och Västeuropa i allmänhet, får med modersmjölken. Det handlar alltså om vår uppfostran och det vi lär oss i skolan redan som barn. Skolan har en normgivande uppgift som talar om allas lika värde och jämställdhet mellan könen.

Fi bygger upp en halmgubbe om det svenska patriarkala samhället utan att inse detta faktum samtidigt som de förnekar det så kallade hedersvåldet i andra kulturer och religioner. Deras politik är i grunden intolerant eftersom de gör skillnad på manligt och kvinnligt där det förstnämnda endast är behäftat med negativa egenskaper.

Deras inställning är direkt improduktiv i den mening att de jämställer ett svenskt kvinnoförtryck med ett hedersvåld som i grunden har en religiös förklaringsmodell med sina sexualneurotiska värderingar.

Det är alltså felaktigt att jämställa feminism med liberalism. Man kan inte vara feminist och liberal på samma gång. Vi liberaler måste kämpa för allas likaberättigande utan att ta hänsyn till människors olika egenskaper. Det är individen och inte kollektivet som är avgörande för ett samhälle som står för allas lika värde oavsett kön, hudfärg, etnicitet och sexuella preferenser.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s