Det är felaktigt att förklara kravaller i våra förorter med arbetslöshet och social utslagning

Gatans parlament med vandalism och urskillningslös förstörelse är inte ett uttryck för demokrati utan anarki. Att så försöka påstå att upprätthållaren av den demokratiska lagen, polisen, skulle kunna uppfattas som provokativ är att lägga ansvaret på demokratin för att anti-demokratiska krafter genom våld, och inte dialog, försöker att främja sina egna politiska mål.

Polisen har alltid ett våldsmonopol i en demokratisk stat vilket motiveras av att lagen är demokratiskt beslutad i Sveriges högsta lagstiftande organ, Riksdagen. Polisen har därmed ett moraliskt övertag över alla som försöker att ta lagen i egna händer. När man så försöker att förklara kravallerna med polisens påstådda övergrepp är att undergräva samma demokratiska fundament som Sverige är grundat på.

Det vi har bevittnat i form av våld och vandalism i en stor skala i Husby under de senaste dygnen är inte en förlängning av den arabiska våren som kämpade för demokrati, utan en rörelse som kämpar för motsatsen, anarki och icke-demokratiska förhållningssätt. Det är inte heller en rörelse som slåss mot sociala orättvisor. De väljer i demokratisk ordning sina egna beslutsfattare på det kommunala planet som angår skola, ungdomsgårdar och andra sociala verksamheter.

Likaså är det ingen frustrering och desperation över den höga arbetslösheten eftersom samma våldsverkare tycks vara mellan 12-19 år där man rimligen går på grundskolan och gymnasiet. Hade arbetslöshet och social utslagning varit ett avgörande kriterium för sådana extrema våldsuttryck borde man kunna ställa sig frågan varför fattiga norrlandskommuner inte har vandaliserat sina egna närmiljöer för länge sedan som i årtionden har varit drabbade av skyhög arbetslöshet med tillhörande social utslagning?

Vänsterns eviga förklaringsmodell om att söka orsaken i form av klasskillnader håller alltså inte längre. Men samtidigt har uppgifter om att vuxna kriminella har uppträtt vid samma kravaller den senaste natten och att 12-åringar i samma område har fått lära sig att gömma narkotika och vapen åt samma kriminella individer. Kanske är det därför så enkelt att samma kriminella grupper vill ha en fristat i samma område genom att bakbinda polisen i deras handhavande av lagen för att skaffa sig rörelsefrihet för sina egna ljusskygga affärer?

Enligt vänsterns apologeter tycks alltså alternativet till polisinsatser vara att polisen helt ska utebli för att inte framprovocera fler våldshandlingar. Men då vänder man på orsak och verkan eftersom kravallutrustad polis fanns i Husby efter att kravallerna och det urskillningslösa våldet redan fanns på plats. Man glömmer också lokalbefolkningen vars bilar står i brand och kanske inte får ersättning eftersom de möjligen inte har råd med helförsäkring på sina bilar, samt de näringsidkarna som får sina fönsterrutor krossade och mister sin försörjning under obestämd tid.

Vänstern frammanar snarare samma våldsamma uttryck och inger föga hopp för invandrarna i våra förorter genom sina idoga försök att definiera det svenska samhället som strukturellt rasistiskt där endast etniska svenskar kan hysa ett mått av framtidshopp. Det rimmar dock dåligt med ett samhälle som är mer solidariskt med människor både i Sverige och utomlands och som via skattesedeln betalar mer än något annat land för att kunna ge beskydd åt flyktingar och de som i Sverige behöver stöd av allehanda sorter vare sig det gäller, skola, omsorg eller försörjningsstöd.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Det är felaktigt att förklara kravaller i våra förorter med arbetslöshet och social utslagning

  1. Lacey E. Case skriver:

    2010 utvisade Stockholmspolisen ett 20-tal rumänska romer från Sverige med stöd av utlänningslagen. Polisen fick dock allvarlig kritik från Justitieombudsmannen (JO) som slog fast att tiggeri och dagdriveri inte är olagligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s