Islamister och ateister – en explosiv blandning

Terrorbombningen i Stockholm är ett angrepp på det öppna och demokratiska samhället. Den internationella terrorismen har nått Sverige och budskapet är tydligt: Kriminalisera konstnärer som Lars Vilks eller möt islams’ heliga krigare i form av självmordsbombare, och kalla hem de svenska soldaterna i Afghanistan, som är där efter ett FN-mandat, eller utsätt Er för Allahs’ heliga vrede.

Självmordsbombaren i Stockholm skiljer sig inte från dem i Somalia, Irak, Afghanistan och Pakistan. Det är samma krafter i omlopp med samma mål och metoder. I likhet med terroristerna 11/9 och självmordsbombarna i London 7/7 var den svenska självmordsbombaren också högt utbildad med examen vid ett engelskt universitet där man således inte kan tala om ett uttryck för traditionell klasskamp utan snarare ideologisk krigföring.

Islamisterna drivs av en totalitär ideologi som inte accepterar religionsfrihet. Det är en förtryckande och auktoritär ideologi som endast accepterar islams överhöghet. Med samma tro på sin egen förträfflighet försöker de att omdefiniera religionsfriheten i Sverige och Västvärlden till att endast omfatta den egna religionen. Deras rätt att utöva sin tro och dyrka Gud och profeten är idag en självklarhet i Sverige men inte ateistens rätt att förneka och fördöma densamma.

De muslimska fundamentalisterna uppbär fulla rättigheter i Västvärlden men förnekar samma friheter och rättigheter för ateistiska konstnärer, författare och opinionsbildare. Allt tal om muslimer som en förtryckt grupp tar alltså utgångspunkt i en slags omvänd logik. Istället är det konstnären Lars Vilks som utmålas som förtryckare och hatspridare av etablissemanget när han endast uttrycker sin ateistiska ståndpunkt utifrån sin egen livsåskådning.

Ännu märkligare blir det när islamisterna framförallt stöds av vänsterrörelsen som i grunden representerar en materialistisk och anti-konfessionell ideologi. Men politikernas och det etablerade medias oförmåga att erkänna den internationella terrorismen hänger förmodligen ihop med en ovilja att ställa sig på USA’s sida i kriget mot terrorismen. Bättre då att låtsas som om problemet inte existerar och att självmordsbombaren i Stockholm handlade på helt eget bevåg och att det var en isolerad händelse.

Det känns därför frestande att parafrasera Robin Williams i filmen ”Good morning, Vietnam”: Good morning, Sweden. I helgen har det inte utförts ett terrorattentat i Stockholm. Inte heller har någon självmordsbombare – enligt egen uppgift – varit i Mellanöstern för upplärning och deltagit i terrorhandlingar. Vidare har ingen hotat den svenska yttrandefriheten och Lars Vilks rätt att uttrycka sina ateistiska ståndpunkter. Och inte heller har någon framfört ett ultimatum att Sverige måste ta hem sina trupper från Afghanistan för att inte drabbas av flera terrordåd.

Länk: Expr. SvD. Nsk. DN. GP. SvD DN Expr

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Islamister och ateister – en explosiv blandning

 1. Andreas skriver:

  Härligt med någon som vågar säga sanningen!

 2. Rase skriver:

  Håller med dig, speciellt om vänsterns roll i förnekandet av det som sker. Om man går in på vänsterfascisten Jinges blogg så kan man läsa förnekandet av skeendet och även läsa de gräsligaste saker om Lars Vilks. Allt efter devisen, min fiendes fiende är min vän. Alltså, Islamisterna är mot USA och Israel och alltså är de våra vänner.

 3. Alex skriver:

  Jag håller med dig om att islamismen är en förkastlig reaktionär ideologi, men hur kan du påstå att den skulle stödjas av vänsterrörelsen?

  Islamismen som länge var en högst marginell företeelse i den muslimska världen stöttades ju av korrupta arabregimer och CIA-agenter i syfte att just fungera som ett bålverk mot vänsternationalister och kommunister.

  Det enda jag kan kan tänka på är att stora delar av vänstern stödjer motståndet i Afghanistan och Palestina som till stor del bedrivs av islamister, men det beror ju att man sympatiserar med islamister – man stödjer ju även de som har en nationalistisk ideologi. Det är själva motståndet i säg man ser som legitimt, men ideologiskt är det såklart att man föredrar att PFLP leder motståndet framför Hamas, eller att maoisterna snarare än talibanerna leder motståndet i Afghanistan osv.

  Och när somliga uppger att han handlade på eget bevåg så menar de ju inte att det inte finns andra som han i världen utan att han inte var en del av någon svensk terrorgrupp, för det finns det väl inget som talar för att han var?

  Naturligtvis ska man bekämpa terrorismen. Men vi får absolut inte ansluta oss till USA:s sk. ”krig mot terrorism” då detta krig endast leder till ökad terrorism, det är alltså helt kontraproduktivt. Som vi såg i Wikileaks-dokuementen, 2004 så fanns det sju rapporter om Al-Qaida i Irak och de hade i princip inte gjort någonting alls. Några år senare så var de plötsligt överallt.

  Alla befolkningar, oavsett etnicitet eller religion, kommer att producera terrorister om tillräckligt många uppfattar sig som förtryckta och att det inte finns några bra alternativ. På Irland uppstod IRA, i Baskien ETA här i Norden så började samer tänka i de banorna. Självklart så blir många muslimer terrorister när det begås krig och statskupper och förtryck osv. emot dem. Det man borde sträva efter är snarare att hjälpa folket i dessa länder att skapa fria och demokratiska stater, det om något skulle underminera terrorismen.

  • Fredrik skriver:

   Håller med dig till stora delar.
   Men det jag kan se som ett problem är att många Islamister kommer se ett västerländskt strävande att sprida demokrati som ett direkt angrepp mot Islam även om det sker med fredliga medel. Detta eftersom Islam förespråkar teokrati likt Iran.

  • Gunnar Johansson skriver:

   @Alex:

   Islam och islamisterna går armkrok med vänsterrörelsen på flera områden. Här nedan ger jag några exempel på den saken:

   1) Bägge ideologierna hatar USA.

   2) Bägge ideologierna hatar Israel.

   3) Bägge ideologierna tycker illa om eller hatar judar.

   4) Bägge ideologierna har en antisemitisk och antisionistisk agenda.

   5) Bägge ideologierna ogillar eller hatar kristna och/eller kristendomen.

   Med andra ord är det inte så underligt att kommunister och den övriga vänsterrörelsen ligger lågt – för att uttrycka sig milt – ifråga om förföljelse, diskriminering, våld och terrorism i Koranens och islams namn. Det är en sorgesam ohelig allians.

 4. Rickard skriver:

  Skrev ett blogginlägg om hur islamiseringen av Sverige går till. http://enannandelavsmedby.blogspot.com/2010/12/uffe-har-ratt.html

 5. marie skriver:

  Muhammad Asad (formerly Leopold Weiss) (1900–1992), an Austrian Jew who converted to Islam, was a 20th century journalist, traveler, writer, social critic, linguist, thinker, reformer, diplomat, political theorist, translator and scholar. Asad was one of the 20th century’s most influential European Muslims.[1]

  In his book Islam at the Crossroads, he outlines his view that the Muslim world must make a choice between living by its own values and morality or accepting those of the West, in which case, they would always lag behind the West, which had had more time to adjust to those values and mores, and would end up compromising their own religion and culture. There are some playfully cryptic references to him in the recent bestseller The Orientalist by Tom Reiss (Random House 2005), and some slightly more sinister ones in the English translations of W.G. Sebald.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Asad

 6. Sven skriver:

  ”Lars Vilks som utmålas som förtryckare och hatspridare av etablissemanget när han endast uttrycker sin ateistiska ståndpunkt utifrån sin egen livsåskådning. ”. Fast Vilks syfte är ju troligen just att provocera. När du uppmanar folk till att inte bli upprörda av hans konst så förstör du ju samtidigt hans konst. Hans verk är ju inte vackra landskapsmålningar som är till för att stilla avnjuta. Jag anser givetvis att Vilks har all rätt i världen att publicera sina verk, dock så ogillar jag dem. Det som skiljer konst från propaganda enligt mig är att konst speglar/hånar den egna kulturen, medan propaganda hånar andra kulturer. Hans verk har kommit att användas som propagandavapen av både Sverigedemokrater och islamister. Om nu detta kan ses som en del av hans konstverk så är han helt klart en genial konstnär.

 7. JohannaV skriver:

  Sven:

  ”När du uppmanar folk till att inte bli upprörda av hans konst så förstör du ju samtidigt hans konst.”

  Visa mig var i texten du hittar denna uppmaning? Jag hittar den inte.

  Jag tror snarare det är det sätt som islamister väljer att uttrycka sin upprördhet på som är problemet. Vi demokrater tenderar att visa vår upprördhet med de medel som uppbär det demokratiska samhället: med det talade eller skrivna ordet.

  ”Hans verk har kommit att användas som propagandavapen av både Sverigedemokrater och islamister.”

  Vad som just gjort debatten så hämmad i Sverige är väl denna rädsla för att politiska motståndare delvis ska ta till sig sina verk (eller argument eller redovisande av empiriska fakta). Vilks (och andra) står för sitt (sina) yttranden. Islamister och (ve och fasa! ;-)) sverigedemokrater får stå för sina.

 8. Ulrikke skriver:

  Izlam = Fazicme

 9. Penumbra skriver:

  Islamister och nazister förenas av hatet mot judarna. Muslimer skriver i bloggar och tidningar under täckmantel och underblåser hatet mot judarna bland svenska nazister. Målet är att utplåna Israel och utrota judarna. Det är bedrövligt!

  Ateisterna i Sverige är mer än glada över islams intrång här eftersom effekten av det har blivit att gemene man har vänt sitt hat mot all religion, inkl kristendomen. Jag läser det dagligen och finner också det bedrövligt.

  Vänster är sedan länge solidariska med muslimska fundamentalister och det som förenar dem är hatet mot USA. Tidigare PLO, numera Hamas och Hizbollah har vänsterns sympatier. Vänstern har aldrig haft en sund syn på terrorism som de förväxlar med sina fantasier om revolution och folkligt uppror.

  I frireligiösa kretsar kan jag ana en större ilska mot Katolska kyrkan än mot muslimerna. Solidariteten inom den kristna världen (det lilla som återstår av den i Sverige) är minimal. Det smärtar mig.

  Både Lars Vilks och Elisabeth Ohlson Wallin har givetvis yttrandefrihet, men frågan är om deras s k konst är något annat än smaklösa provokationer. Kunde inte dessa sjuka hjärnor hitta på något annat att provocera med?

  Detta är en soppa som ingen kommer att kunna reda ut, fram till det kaos som kommer, varefter allt som heter yttrandefrihet kommer att försvinna i ett desperat försök att upprätthålla ett någorlunda fungerande samhälle.

 10. Penumbra (jajamen)

  Eftersom jag själv är ateist kan jag lova dig att mötet med islam snarare uppvärderar min syn på kristendomen. Trots allt finns det avgörande skillnader mellan de båda religionerna angående deras roll i samhället. Emedan Jesus var en fredsfurste och kristendomen uppkom i opposition till den världsliga makten förhåller det sig helt tvärtom med islam där profeten Muhammed var både krigsherre samt andlig och värdslig ledare på samma gång. För de kristna teologerna har därför aldrig sammanblandningen mellan stat och kyrka varit en självklarhet emedan det i den muslimska världen varit en stark tradition att islam ska genomsyra hela statsapparaten.

  När man talar om islams guldålder mellan 800 – 1100-talet berodde det uteslutande på influensen av antikens förnuftstänkande där den stora auktoriteten var Aristoteles. Denna guldålder försvann omedelbart efter att de bokstavstroende i den muslimska världens försköt hans ideologi under 1100-talet. Ungefär samtidigt övertogs Aristoteles filosofi och logik av kristendomen när Thomas av Aquino införlivade det i det kristna tänkandet eftersom hans geocentriska världsbild och ideer om ”den första röraren” och ändamålsorsak tilltalade teologerna. Och även om vetenskapen senare lyckades motbevisa honom på dessa punkter bidrog hans rationella resonemang och logik till att Europa gick framåt medan den muslimska världen fastnade i samma dogmatiska världsbild som vi kan se idag.

  Men helt oavsett vad man tycker om Lars Vilks och Elisabeth Ohlson Wallins konstverk måste man komma ihåg att konstens uppgift är just att ifrågasätta och bryta vedertagna normer och tabun. Det är något som både den kristna och judiska världen har accepterat men inte den muslimska världen som fortfarande värnar om sina blasfemilagar där hädelse straffas med fängelse eller dödsstraff och som inom ramen för FN försöker att införa samma lagar på global basis. Således är ateisternas situation helt hopplös i den muslimska världen emedan det fortfarande finns möjlighet för en kristen människa att fungera på ett underordnat plan. Man bör heller inte tro att ateister generellt vill förbjuda religioner utan snarare tvärtom eftersom religionsfriheten skyddar dem på samma sätt som de troende. Mig veterligen finns det endast en ideologi – kommunismen – som verkar för ett totalförbud. Men kommunismen är en totalitär ideologi som inte accepterar konkurrens från andra idesystem överhuvudtaget och i ett sådant samhällssystem hade både en liberal som jag och en konservativ som du förmodligen skickats till ett arbetsläger eller sinnessjukhus för omprogrammering helt oavsett våra ateistiska eller religiösa övertygelser.

 11. Nisse skriver:

  Vilken liten hycklare du är Crister!
  Var är ditt försvarstal för Nobelpristagen Solzhenitsyns bok ”200 år tillsammans”? Den har inte ens översatts till engelska? Undrar varför? En Nobelpristagares bok om hur judarna härjade i Sovjet och Ryssland tystas ned till intet.

  Eller vad sägs om Professor Tony Martins arbete (som uteslutande grundar sig på judiska källor, varför det nu måste göra det) om hur den afrikanska slavhandeln var nästintill enbart en judisk pryl.

  Eller att Mark Twain böcker tvättats rena.

  Kan fortsätta länge, länge!

  Gå och hyckla vidare med de judiska SD bröder Ekerot och spy ut muslimhat. Alltfler ser ert hyckleri! Se så! Censurera detta inlägg! Fort som fan! Korkade rondellhundar som en puckad ”konstnär”, ämnat enbart att håna, förtjänar försvar i yttrandefrihetens namn. Men det jag skrev ovan ska suddas ut fan så fort! Eller hur?

  Du är en riktigt vidrig hycklare!

 12. Nisse

  Dessvärre har jag inte läst Solsjenitzyns bok eftersom den tydligen inte ens är översatt till engelska. Men eftersom du uppenbarligen behärskar ryska kanske du kan dela med dig genom att bidra med ett kort referat? Men jag undrar vem som egentligen hycklar när du anklagar mig för att spy ut muslimhat när jag endast bedriver religionskritik samtidigt som du själv gör dig skyldig till verklig rasism när du försöker tillskriva alla judar negativa egenskaper på generell basis?

 13. Gunnar Johansson skriver:

  @Christer:

  Bra rutet! Din replik träffade huvudet på spiken. För mig framstår det alltmer som en gåta att ”Nisse” och hans åsiksfränder försvarar den destruktiva och våldsbejakande religionen islam med näbbar och klor, samtidigt som de med samma frenesi spyr ut sitt hat mot Israel och det judiska folket?!

  En sådan oförmåga att skilja gott från ont och rätt från fel är skrämmande. Och därför är det nog ingen tillfällighet att de här debattörerna tillgriper hatiska och osakliga personangrepp i brist på sakliga och relevanta argument.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s