Våldets apologeter

I gårdagens DN kunde man läsa om en explosion i en källare till ett hotell i stadsdelen Nörrebro i Köpenhamn. Polisens efterforskningar har emellertid visat att den verkliga måltavlan kan ha varit Jyllands-Posten som publicerade de berömda Muhammedkarikatyrerna 2005. Tidigare har också en av männen bakom bilderna, karikatyrtecknaren Kurt Westergaard, blivit utsatt för ett attentat i sitt hem. Sveriges svar på detta är Lars Vilks, som alltsedan han ritade Muhammed som rondellhund 2007 har utsatts för motsvarande attentat och lever på samma sätt under ständiga dödshot med polisbevakning. Den som startade dagens hotbild mot västvärlden var Ayatolla Khomeini i Iran när han utfärdade en fatwa över engelsmannen Salman Rushdie efter hans bok Satansverserna 1989.

Sedan dess har världen genomgått en radikal förändring. Företrädare för den islamska ideologin har ambitioner på ett globalt herravälde med universella sanningsanspråk. De sekulära västdemokratierna med en liberal livsåskådning avkrävs total underkastelse för muslimska normer och regler där de förutsätts att omfamna samma religiösa lagar och värderingar som råder i de islamska republikerna. Med hot och våld försöker de att tvinga människor och regeringar i västvärlden att anpassa sitt samhälle efter deras egen världsbild, och islamisterna verkar idag på den globala arenan med rena terrormetoder för att öka sin egen makt och inflytande. Att deras främsta mål är tidningar, författare och konstnärer är högst naturligt. Det fria ordet har nämligen alltid utgjort det största hotet mot förtryckande ideologier som kräver blind lydnad.

Men det tar dessvärre inte slut där. I helgen har vi också kunnat läsa hur SD’s valmöte i Malmö återigen har saboterats av vänsterradikala rörelser och muslimska mobbar. Företrädare för SD har samtidigt misshandlats grovt i sitt hem. Det är samma antidemokratiska rörelser som uppträder – med samma mål och metoder – för att strypa den offentliga debatten och störa den demokratiska ordningen. Våldets apologeter förnekar sig inte och jobbar aktivt för att avskaffa den fria åsiktsbildningen, där det snarare är människors rädsla för våldsamma angrepp som ska styra samhällsutvecklingen och inte rationella och övertygande argument. Västvärlden står antagligen inför sin allvarligaste utmaning i modern tid. Inte ens under det kalla kriget använde sig Stalin eller Mao av terrorister och mördare av samma dignitet och omfång för att påverka politiken i andra länder och mördade sina värsta meningsmotståndare utomlands. De nöjde sig i allmänhet med att censurera sina egna medier och att sända obekväma medborgare till omskolningsläger.

Länk: DN GP GP GP SvD

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Våldets apologeter

 1. !!! skriver:

  SCHEJK ARABI SKA RÄDDA MONA!

  Mona är i kris. Mona är i djup kris, enligt egen utsaga.
  Nu har Mona utsett en arabisk schejk vid namn ”Ardalan Shejkarabi” som ledare för en kommissionen som ska leda henne ur krisen.
  Det råder ingen tvekan om att kärrrrringen blir alltmer desperat.

 2. Thomas Nydahl skriver:

  Hej, har du bestämt dig för att sluta helt? Det var länge sedan du syntes till. Måste säga att jag saknar dina vettiga och sansade analyser! Vänligen Thomas

 3. Hej Thomas, och tack för komplimangen!

  Bloggen ligger bara nere för tillfället eftersom jag läser idehistoria vid universitetet sedan några veckor tillbaka. Inläsning av 10 kg böcker, deltagelse vid diskussionsforum och uppsatsskrivning upptar just nu all min fritid. Jag hoppas komma tillbaka när jag får lite mer tid över.

  Sköt om dig!

  Mvh
  Christer

 4. Thomas Nydahl skriver:

  Christer, då förstår jag verkligen varför den ligger nere. Dessutom verkar studierna betydligt intressantare än bloggvärlden, det måste jag medge! Handslag och lycka till, Thomas

 5. JohannaV skriver:

  Bloggen nere, grabben?

  Long time no see.

 6. JohannaV skriver:

  Vad jag menade var: tråkigt att du inte hinner skriva men jag förstår att studierna går före.

 7. JohannaV
  Tack för din uppmuntran men just nu ser jag studierna som en förutsättning för att kunna blogga på ett mer sakligt och relevant sätt i framtiden. Det dröjer antagligen ett tag innan jag öppnar den igen eftersom min fritid av samma anledning är hårt beskuren fram till våren/sommaren. Men som du märker deltar jag fortfarande aktivt i kommentarsfälten vid exempelvis Thomas Nydahls’ blogg.

  Mvh
  Christer

 8. Jocke P skriver:

  Jag är mer rädd för dina åsikter än vad ett fåtal religiösa tokar gör.
  Att det finns ignoranta människor som tar religionen lite för mycket på allvar ser vi överallt inom de flesta religioner.
  Men att du Christer som är från Sverige där jag antar att du har fått en gedigen utbildning kommer gång på gång med befängda åsikter är skrämmande.
  Din xenofobiska rädsla och generaliserande av händelser gör mig rädd. Dina skensamband är otroliga, att du stämplar i princip alla muslimer eller socialister som terrorister är helt åt skogen. Det är personer som du är orsakar större skada för samhället. Vad du gör är att skrika VARG VARG, när det inte finns orsak till hysteri. Undrar vad det är för orsaker som gör att människor som du blir reaktionära och fascistiska i vårt samhället. Vi lever verkligen i en kall tid där högervindarna helt raserat det som tog generationer att bygga. Men titta bara några generationer bakåt, säg mig, vem var blå då? Sluta tramsa dig och omfamna mångkulturalismen!

 9. Det är intressant att du är mer rädd för mina legitima åsikter än de som utverkar våld i Guds namn. Du anser tydligen att det är säkrast att sitta still i båten när islamisterna hotar svenska konstnärer till livet och härjar över hela världen. Men jag tror inte att ett förbud mot blasfemi kommer att avhjälpa problemet även om det är islamisterna delmål. Jag reserverar mig rätten att tala utifrån mitt eget samvete och idka den ide- och samhällskritik som är nödvändig i en demokrati och om du betecknar det som zenofobiskt och rasistiskt så är jag i sanning en rasist, och stolt över att vara det.

  Som ateist förbehåller jag mig också rätten att tycka och tänka vad jag vill om olika religioner, och i synnerhet de som med hot och våld vill få mig att underkasta mig detsamma. Det är mitt privilegium som ateist att förneka och fördöma Gudar och profeter på det sätt jag finner lämpligt på samma sätt som religiösa människor har lov att tillbe och vörda dem. Det kallas för religionsfrihet. Som demokrativän och liberal kritiserar jag på motsvarande sätt kommunismen som önskar att ta makten med våld och utropa proletariatets diktatur. Det är verkligen inte att överdriva faran med islamismen och kommunismen när man påpekar dessa förhållanden. Det räcker att slå upp en färsk dagstidning för att läsa om nya terrordåd i islams namn och att läsa det marxistiska manifestet för att förstå den kommunistiska våldsideologin som bygger på proletariatets diktatur. Det är därför snarare du själv som ropar: ”Vargen kommer” när du fäller epitet som rasist och fascist varje gång någon uttrycker legitima meningar i viktiga samhällsfrågor där begreppen urvattnas och mister sin ursprungliga betydelse.

  Vidare har jag svårt att omfamna mångkulturalismen när jag ser att det leder till segregation, och inte integration, i våra förorter med våldsamma upplopp, eldpåsättelse och stenkastning mot polis och brandkår. Så länge mångkultur definieras som en mångfald av exempelvis mat och musik är den av godo men när ett samhälle tvingas att leva under skilda värderingar och lagar – i enlighet med mångkulturalismen – som står i ett motsattsförhållande till varandra har vi skapat parallella samhällen med konflikthärdar som hotar statens existens.

 10. Skämt åsido! skriver:

  BILEXPLOSION & SJÄLVMORDSBOMBARE I CENTRALA STOCKHOLM

  GRATTIS BENGT WESTERBERG,
  DITT MULTIKULTI-DRÖMSAMHÄLLE ÄR HÄR!

  Härmed vill jag gratulera både Bengt Westerberg, Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och resten av det svenska etablissemanget, men framförallt den sovande majoriteten av svenska folket som valde mångkulturalismens väg, till dagens terrordåd i centrala Stockholm.
  Nu är Stockholm på riktigt en mångkulturell stad precis som Bagdad, Beirut, Mughadishu och andra sköna mångkulturella städer.
  Det här är just vad ni ville ha och önskade. Er multikulti-dröm har gått i uppfyllelse. Så håll till godo och njut.
  Och grattis en gång till!

 11. Skämt åsido! skriver:

  SVERIGE HAR FÅTT SIN FÖRSTA SJÄLVMORDSBOMBARE

  STARKT JOBBAT BENGT WESTERBERG, Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och resten av 7-klövern.
  Starkt jobbat också den sovande majoriteten av svenska folket, som har röstat på 7-klövern.
  Nu skördar Sverige frukterna av era insatser för mångkulturalismen.
  …och som man bäddar får man ligga!

 12. Skämt åsido! skriver:

  KOMMER GÅRDAGENS TERRORDÅD ATT FÅ SVENSKA FOLKET ATT VAKNA?

  Nej, det kommer det inte att göra. Tvärtom!
  När jag såg bilderna från historiens makabraste terrordåd den 11 sep 2001, tänkte jag: nu vaknar svenska folket och etablissemanget till insikt och kastar ut varenda muhammedan som invaderat landet.
  Men tji fick jag. Svenskarnas kärlek till muhammedaner ökade drastiskt efter terrordåden och Sveriges import av muhammedaner steg till skyhöga nivåer.
  Därför tror jag att gårdagens terrordåd i Stockholm kommer att leda till att ytterligare öka svenskarnas vurm för muhammedaner, fler svenskar kommer att konvertera till muhammedanismen och Sveriges import av muhammedaner kommer att slå nya rekord.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s