Mångkulturalismens mörka sida

Vad händer egentligen när uttolkandet av de sociala koderna i ett samhälle reduceras till en vild gissningslek? I Sverige är exempelvis ett fast handslag liktydigt med förtroende och att se varandra i ögonen ett tecken på ömsesidig respekt. Men när den närmaste omgivningen kan tolka det omvänt utifrån sin egen kultur kan kommunikationen istället avta och utebli. När kommunikationen mellan medborgarna försvinner omöjliggörs också dialog och samtal som ett medel för konfliktslösning och våldet tar vid som ett sista desperat medel för självhävdelse. Därmed försvinner också alla förnuftiga problemlösningar och det civiliserade samhället reduceras till en primitiv form av den starkes rätt. Rättssamhället upphör då att existera och rättstänkandet dikteras av muskler och kanoner istället för rationella argument.

Den individuella kulturen står i direkt motsättning till den kollektivistiska och bjuder på två oförenliga synsätt. Samtidigt som den individuella kulturen inte tar hänsyn till kön, etnicitet och livsåskådning är den kollektivistiska grundat på detsamma. Där har alla på förhand en given roll inom familjen, klanen och stammen och begreppet självförverkligande och personlig utveckling lyser med sin frånvaro. I den kollektivistiska kulturen utgår alla sanningar, moralkoder och värderingar ifrån heliga skrifter och ideologiska manifest som inte förändras över tid. I den västerländska och individbaserade kulturen utgår däremot alla sanningar ifrån en metod – den vetenskapliga metoden – där sanningarna hela tiden utsätts för kritik och förändras eller byts ut om de inte uppfyller kravet på falsifierbarhet.

Där utgår också moralen ifrån människans livsvillkor och värderingarna formas utifrån individens intressen. Det mångkulturalistiska samhället tvingar sålunda människor med diametralt olika kulturella synsätt in i parallella samhällsgemenskaper för att undvika ett regelrätt inbördeskrig. Den sekulära statens primära uppgift är att vara en sammanhållande kraft med sin neutrala roll i förhållande till ideologiska och religiösa livsåskådningar. Lagstiftningen måste därför av nödvändighet också vara sekulär och baserad på individuella rättigheter. Men när den kollektivistiska kulturen i sann mångkulturalistisk anda ställer krav på motsvarande grupprättigheter ställs två oförenliga synsätt mot varandra vilket utmynnar i parallella lagsystem. Dagens jämlika och inkluderande samhälle kommer då obönhörligen att ersättas med ett segregerande samhälle utan inbördes solidaritet som splittrar upp landet i enklaver med egna lagar och förordningar.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mångkulturalismens mörka sida

  1. Pappan skriver:

    Sant. Roligt att någon annan påpekar en pappistisk grundsats bara sådär!

  2. Ingenjören skriver:

    När någon skriver mångkulturalism kan man vara säker på att nu kommer någonting av det dummaste man läst att dyka upp. Ordet mångkulturalism är en slags humpty-dumpty ord som betyder just det som skribenten vill att det ska betyda just nu. Det finns en rad olika länder som har mångkulturalism, men de innebär i praktiken helt olika saker. Den engelska mångkulturalismen är den som närmast motsvarar det du skriver, den skiljer sig dock från den Franska, vilken existerar inom den franska principen om laïcité, som i sin tur skiljer sig från den tyska som i praktiken bara är en ursäkt för att förvägra invandrare medborgarskap och alla dessa skiljer sig från den som finns i Singapore.

    Det som mångkulturalism betyder i Svensk politik är att de nationella minoriteterna, judar, romer, tornedalsfinnar, samer och någon grupp till som jag glömt, har rätt att få använda sitt språk och några saker till, men märkligt nog tenderar folk, särskilt på högerkanten att låtsas som att dwen svenska mångkulturalismen är identisk med den brittiska. Jag hoppas att detta är på grund av ren dumhet, men jag börjar få lite svårt att tro att så är fallet.

    Så frågan är: Anser du verkligen, på fullaste allvar, att den enda räddningen för sverige är att återigen förbjuda användandet av samiska, meänkieli, osv, vilket är det som skulle bli konsekvensen av att skrota den svenska mångkulturalismen, eller har du helt enkelt missuppfattat vad svensk mångkulturalism är för något?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s