Sverige – en bananrepublik?

Igår kunde man läsa att företrädare för regeringspartierna i Danmark – borgerliga Venstre och De Konservative – samt deras stödparti, Dansk Folkeparti, vill uppmana EU att sända valobservatörer till Sverige. Bakgrunden är att TV4 censurerade Sverigedemokraternas valfilm. Om man inte visste bättre kunde man nästan tro att det handlade om ett skämt men den dystra sanningen är att det är en logisk konsekvens av ett Sverige som i rekordfart avlägsnar sig från den västliga kultursfären. En journalistkår som inte längre accepterar en viss samhälls- och idékritik lämnar också fältet öppet för diverse nationalistiska rörelser som mer än gärna påtar sig rollen som uttolkare av både den egna och andra främmande kulturer.

Media och myndigheter har frångått principen om ett multietniskt samhälle till förmån för det mångkulturella där det snarare är invandrarnas ideologiska övertygelser och kulturella bakgrund som ska integreras och inte individen. I deras värld blir därför alla former av krav på integration ett uttryck för ett mänskligt övergrepp. I Europa är det endast Sverige och Belgien som inte accepterar obligatorisk språkutbildning för nyanlända invandrare. Men där Belgien är på väg att revidera sin uppfattning framhärdar Sverige i sina fel. Samtidigt som en röd-grön regering i Norge exempelvis kunde införa obligatorisk språkutbildning för nya invandrare är det endast Folkpartiet i Sverige som vågar diskutera detsamma.

Men kursen ligger fast och som ett desperat led i att minska utanförskapet på arbetsmarknaden framställs istället krav på ekonomiska frizoner i invandrartäta områden som ett sätt att lösa problemet. Därmed är karusellen i full gång och steget till utbrytarrepubliker ligger inte långt undan. Istället för att invandrare ska utvecklas till samhällsnyttiga medborgare och bidra till välfärden ska de alltså undantas. Det är naturligtvis ett helt orimligt förslag som måste sticka i ögonen på alla skattebetalare som solidariskt har delat med sig av sin egen värdeskapning i tron på att solidaritet bygger på ett ömsesidigt förtroende. Det bidrar endast till att ytterligare förstärka bilden av en invandrings- och integrationspolitik som är tärande och inte närande.

Det ger också en bild av makthavarnas arrogans för ett välfärdssamhälle som förutsätter att alla är både givare och tagare och där lojaliteten mellan medborgarna måste vara ömsesidig för att de som bidrar ska finna det meningsfullt att fortsätta. Det är en förvriden världsbild som i sin förlängning kommer att leda till ett totalt sammanbrott för välfärdsstaten. Dagens makthavare i Sverige uppvisar totalitära drag i sin strävan mot det mångkulturella samhället där all saklig kritik effektivt sopas under matten och där den offentliga debatten stryps med irrelevanta tillmälen som rasist eller islamofob. Det är ett samhälle som har lämnat upplysningens förnuftstro bakom sig och där religiösa världsbilder övertrumfar ett vetenskapligt och humanistiskt synsätt. Där har den mångkulturella ideologin tagit ett järngrepp på individen och förpassat rationella argument till historieböckerna. 

!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Sverige – en bananrepublik?

 1. Herr Eriksson skriver:

  Mycket bra analys!

 2. jan kornemalm skriver:

  En av de bästa kommentarer jag har läst, någonsin! Jag tänkte själv svara på detta med att REGERINGSPARTIERNA i Danmark vill få hit valobservatörer till det nära förestående valet.( Ett utmärkt förslag!) Men du tog ordet ur min mun Christer Ericsson. Bra jobbat.
  Mvh Jan Kornemalm SD Osby

 3. Christina skriver:

  Vansinnigt bra, varför är inte du statsminister?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s