Mångkulturalism – ett feodalt samhällsbygge

Det sekulära och demokratiska samhället har fått en ny överordnad ideologi i form av mångkulturalism eftersom politikerna har tappat kontrollen över integrationsprocessen. Rädslan för rasiststämpeln har gjort beslutsfattarna helt oförmögna att sätta klara gränser för medborgarskapets rättigheter och skyldigheter. Det visade sig inte minst när Jan Björklund efterlyste en tydlig lagstiftning i frågan om heltäckande klädsel vid skolor och universitet där han genast beskylldes för att ge politisk legitimitet åt högerextremister – vilket också är en högst märklig slutsats eftersom samma krafter skulle sakna grogrund om alla politiker hade tagit samma ansvar som honom. Tidigare har Björklunds förslag om obligatorisk språkutbildning för invandrare också bemötts på samma sätt.

Frågan är bara vem som egentligen är rasistisk om man anser att muslimer inte tacklar religionskritik eller förmår lära sig ett nytt språk? Att måla upp en bild av muslimer som en lättkränkt och resurssvag grupp borde verkligen lägga upp för rasistiska och främlingsfientliga stämningar. Och det är väl ingen som på fullt allvar tror att det hjälper någon att komma ur ett bidragsberoende och ghettoområde genom att slippa lära sig språket i det land där de ska bo och arbeta resten av livet? Vänsterns behov av att identifiera ett klassförtryck för att motivera sin egen existens har i själva verket gått så långt att de i brist på annat tvingas använda invandrargrupper som ett slagträ i den politiska debatten för att vinna billiga poäng. Deras målsättning tycks i första hand vara att värna om den egna ideologins överlevnad även om det sker på invandrarnas och samhällets bekostnad.

Men de spelar ett högt och farligt spel eftersom de själva skänker legitimitet åt ett feodalt och medeltida samhälle där människor snarare ska behandlas utifrån etnicitet och trostillhörighet och inte som likvärdiga individer med samma rättigheter och skyldigheter. Likhet inför lagen är en förutsättning för ett rättvist samhälle och när grupprättigheter tillåts att ersätta individuella rättigheter har vi tagit ett stort steg tillbaka i utvecklingen. Då har vi återvänt till det ståndssamhälle som vi en gång lyckades lösriva oss ifrån där människor istället sorterades utifrån grupptillhörighet och inte utifrån individuella förmågor, karaktär och personliga egenskaper.

! ! ! !

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s