Journalist – bliv vid din läst

För ett tag sedan vräktes ca: 200 invandrare, varav flera illegala immigranter, ifrån ett rivningsobjekt i Parisförorten La Courneuve. Området blev känt för sina våldsamma upplopp redan 2005 och kan ses som Paris motsvarighet till Rosengård i Malmö. Som ett svar på kravallerna, kriminaliteten och det eskalerande våldet beslutade den franska regeringen att investera 120 Miljarder kronor (!) i bättre bostäder och infrastruktur i Paris förorter där gamla fastigheter skulle rivas och nya uppföras som ett led i en bättre boendemiljö.

Det är dock inte den bilden som förmedlas i svensk media. Istället basuneras bilder ut över hela världen där den franska polisen tvingas avhysa kvinnor med sina barn som illegalt ockuperar marken utanför. Men när barn används i propagandasyfte bör det ringa en väckarklocka. Samma bilder ser vi också från Gaza för att vädja till vårat dåliga samvete och skapa en bild av Israel som en blodtörstig tyrann. Efter förslaget om burkaförbud har Frankrike tydligen blivit ett legitimt mål för svensk media som med lys och lykta söker bevis för den franska rasismen och främlingsfientligheten, i likhet med andra EU-länder som Danmark, Schweiz, Belgien, Italien och Grekland.

I sin jakt på den europeiska s.k. nyrasismen får en balanserad och opartisk nyhetsrapportering ge vika för den egna världsbilden där allting ses i lyset av rasistiska motiv. Det framgår dock inte hur våldsamma kravaller kan vara ett acceptabelt medel för att uppnå egna politiska mål? Och inte heller hur illegala immigranter kan åsidosätta lagstiftningen för att tillskansa sig rättigheter i ett land där de saknar medborgarskap? Men sådana detaljer kanske inte intresserar den svenska journalistkåren som med sina rödfärgade glasögon har lärt sig att förakta det statliga våldsmonopolet alltsedan skotten i Ådalen -31, och där omstörtande verksamhet med kravaller och pöbelvälde betraktas som en legitim metod för samhällsförändring.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s