Politiker, media och allsång på Skansen

Gårdagens ledare i Expressen lyder: ”Folkhemmet & romhatet”. Men när jag läser artikeln undrar jag snarare varför de inte skrev: ”Folkhemmet & självhatet”. Romernas bristande utbildning, undermåliga bosättningar och höga arbetslöshet förklaras uteslutande som en konsekvens av diskriminering och rasism. De underliggande problemen inom den egna kulturen som inte accepterar den vedertagna synen på nationalstaten, landsgränser och medborgarskapet berörs däremot inte med ett ord. I sedvanlig ordning ska vi alltså rannsaka oss själva och skämmas för våra rasistiska arvsynder med 30-talets rasbiologi och folkutrotning i färskt minne.

Ledarredaktionen på Expressen och Maria Leissner blundar för den kriminalitet som följer i spåren av att leva i isolerade enklaver utanför samhället där utbildning och arbete av naturliga skäl saknas hos ett folk utan en fast punkt i tillvaron. Men har man väl utropat det mångkulturella samhället är det inte längre legitimt att förklara problemen med kulturella motsättningar, och när samma människor efterlyser ett ökat ansvarstagande med hjälpinsatser och ökad integrering är det givet vem som egentligen ska integreras.

När man av kulturella skäl förhindras att teckna ett mönster i en alltmer ökande kriminalitet undergrävs rättssäkerheten, och möjligheten att få kontroll över utvecklingen, där varje våldsbrott, rån och skadegörelse istället ska betraktas som isolerade händelser. På samma sätt får inte heller den globala terrorismen kopplas till islam trots att alla islamister har samma mål och metoder. Men när folk inte känner igen sig i den beskrivning som politiker och media ger försvinner samtidigt respekten och förtroendet för densamma och sanningen söks istället hos alternativa nyhetsförmedlare och bloggar via Internet.

Men ett samhälle som bärs upp av lögner och en falsk världsbild kommer förr eller senare att ställa krav på censur, åsiktsförbud och tankebrott. Och när makten indirekt utgår ifrån de journalister som egentligen har till uppgift att granska den reduceras våra folkvalda politiker till ansvarsbefriade marionetter som glatt sjunger allsång på Skansen.

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Politiker, media och allsång på Skansen

  1. Thomas Nydahl skriver:

    Christer, jag har beställt utredningen, för jag vill sätta mig in i hur Leisner & Co. tänker och resonerar! En hund – minst en – ligger begravd här.

  2. Thomas, det låter mycket intressant. Jag förstår bara inte den arroganta attityd som Maria Leissner & Co. utvisar när hon stämplar rasist i pannan på alla svenskar. Om det nu beror på främlingsfientlighet så borde det rimligen vara svenskar och inte invandrare som sätter eld på förorterna och på motsvarande sätt med judarna?!

  3. Thomas Nydahl skriver:

    Christer, jag tror att det är så enkelt som att Leissner fastnat i 1980-talsretoriken och inte kan komma på något annat sätt att beskriva situationen på. Samtidigt tänker jag att hennes fyrkantiga världsbild måste vara oerhört bekväm att vistas i, man har liksom alla svaren på förhand. Just därför vill jag läsa utredningen innan jag yttrar mig. Är säker på att den blir mums att umgås med.

  4. Thomas. Jag är helt enig med dig och har varit inne på samma tankar själv. Hoppas att du publicerar en kommentar om utredningen på din blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s