Liberal splittring gynnar socialister och konservativa

Grälet mellan Dilsa Demirbag-Sten och Johan Lundberg har tydligen blivit en följetong. Johan Lundberg har förstås en poäng när han menar att burkans plats i samhället inte nödvändigtvis kan försvaras med liberala argument och att Ayaan Hirsi Ali knappast förtjänar att kallas för en extrem fundamentalist. Liberalismen som ideologi lyder faktiskt också under det sekulära samhällets krav på en konfessionslös stat, i likhet med socialismen och konservatismen, varpå Lundberg har rätt när han drar parallellen mellan ohämmad liberalism och anarkism. Vidare kan inte heller Hirsi Ali betecknas som en extrem fundamentalist, eller ens radikal, när hon de facto försvarar den rådande ordningen i det liberala samhället som bygger på upplysningens ideer om demokrati, jämställdhet och skilje mellan stat och kyrka.

Men när det är sagt måste man fråga sig hur Johan Lundberg som konservativ själv förhåller sig till demokratin när det handlar om monarkins avskaffande och hur religiösa friskolor rimmar med kravet på en sekulär stat? Och varför lägger Lundberg ned den största delen av sin energi på att nedgöra liberaler som Demirbag-Sten – som i allt väsentligt delar Lundbergs egen syn på det sekulära samhället – och inte på vänsterns apologeter som utgör det verkliga hotet?

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Liberal splittring gynnar socialister och konservativa

  1. Thomas, jag får lov lägga in din kommentar så här tills vidare: ”Christer, hälsar dig välkommen i bloggosfären så här, för jag hittade ingen kommentarfuntion i anslutning till ditt första inlägg – nå, ville bara säga att jag instämmer i det du skrev, och att jag uppriktigt tröttnat på den där diskussionen som Johan tycks förmå driva hur länge som helst.”

  2. Thomas, jag är också vansinnigt trött på hans fixering vid Demirbag-Sten men han kanske stör sig mest på att hon är ateist och dessutom tillhör föreningen Humanisterna?! Angående kommentarsfunktioner är det något som spökar här eftersom den tydligen har lagt av men den fungerade i början? Men som sagt upprättade jag bloggen först idag och har antagligen några dagar framför mig för att lära mig hur den fungerar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s